Orechový zákusok

Plnka je z mandlí, cesto z vlaš.orechov

2 šálky orechov (vlašské orechy, mandle… cez noc namočené)  1 šálka datlí, 4 polievkové lyžice kakaového prášku alebo karobového prášku, troška vanilkovej esencie, alebo vanilky umletej (lusk vanilky popučiť v mažiari).

V kuchynskom robote všetko zmixujeme. Vhodnú nádobu vystelieme papierom na pečenie a vtlačíme tam cesto a necháme postáť v chladničke. Potom navrstvíme plnku, posypeme kakaom a pokrájame.

Plnka:1 a pol šálky kešu (2 hod. namočené) alebo olúpané mandle, pol šálky vody, 2 poliev.lyžice PL medu, 3  PL kokosového oleja (dostať v bioobchode), 1čajovú lyžičku vanilkového extraktu, štipka soli.

Všetko zmixovať na homogénnu zmes a namiesť na koláč. Mixovať sa môže v mixéri, ale stále treba stierať steny, ale lepšie je to v kuchynskom robotovi kde sú nože v tvare písmena S.

 

Tento je s kešu orieškami v plnke a v ceste je viac kakaa.

kesu orechz a kakao

Znalosti

Publikované

1 februára, 2015

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *